Kreativiteten trives når rammer strammes
Din Autopartner handler på corona-krisen. Den 24. marts kunne man i bl.a. Jyllands-Posten finde denne annonce. Her tilbyder værkstedskæden at kunderne kan få afhentet deres biler, hvis de skal serviceres eller der skal skiftes til sommerdæk. Din Autopartner lover samtidig at bilerne omhyggeligt afsprittes inden de afleveres igen hos kunden.
Der er mange andre eksempler på, at krisen har medvirket til øget serviceudvikling og hittepåsomhed:
– En lang række restauranter er begyndt at sælge take-away, når de nu ikke kan have gæster i restauranten.
– En vinforretning arrangerer virtuel vinsmagning: deltagerne modtager en smagekasse med posten, hvorefter vinene smages og kommenteres på nettet.
– Restauranter udsteder “måltidsobligationer”: Kunderne betaler kr. 1.000,- nu og kan spise for kr. 1.200,- i restauranten, når krisen er overstået.
– En danseskole tilbyder undervisning via live-sending over Facebook.
– Hoteller omdanner værelser til kontorer, der kan lejes på dagsbasis.
– Et fitness-center udlåner redskaber til medlemmerne, så de kan træne hjemme.
– En blomsterbutik stiller buketter frem udenfor butikken til selvbetjening og -betaling. (Indtil videre unden snyd og tab…)
– En lokal kaffe-tuk-tuk kan rekvireres til at komme forbi privatadressen, hvorefter der brygges lækker kaffe på fortovet.
– Og i Struer kan man for kr. 995,- købe to take-away menuer (værdi kr. 200,-), en flaske vin (værdi kr. 100,-) og et gavekort til en tøjforretning (værdi kr. 1.000,-). Det har efter sigende været en overvældende succes.
Corona-krisen er som bekendt en af de største kriser Danmark og verden har oplevet siden anden verdenskrig. Og i en verden hvor alting er lukket ned, er det naturligvis udelukkende godt at kreativiteten blomstrer. At store og små virksomheder er hittepåsomme, skaber forretning, hvor der er mulighed for det og i det hele taget navigerer rundt og forhåbentlig holder næsen ovenvande.
Som service-aficionado kan man jo så håbe, at nogle af disse initiativer ikke forsvinder igen – og ikke mindst at ide-rigdommen fastholdes – når verden forhåbentlig og snart normaliseres igen…